Отборът на ОУ „Васил Левски“ от село Градище е победител в общинския етап от националната викторина за безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“.
Второто място бе заето от два отбора с равен брой точки - СУ "Трайко Симеонов" и СУ "В. Левски" от Шумен, а третото място остана за ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" от с. Царев брод.

Надпреварата се проведе днес в СУ „Трайко Симеонов“ и в нея участваха деца от ІІ ОУ "Д-р Петър Берон", ІІІ ОУ "Димитър Благоев", VІ ОУ "Еньо Марковски", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" – с. Царев брод, ОУ "Н. Й. Вапцаров" – с. Дибич, ОУ "Васил Левски" – с. Градище, СУ "Панайот Волов", СУ "Васил Левски", СУ "Сава Доброплодни", СУ "Йоан Екзарх Български" и СУ "Трайко Симеонов".

Отборите преминаха през три кръга, за да излъчат представителя на община Шумен в областния етап на викторината, който ще се състои утре. Децата решаваха листовка,  участваха във викторина с въпроси за правилата на движение, попълваха тест, в който бе включена ситуация за оказване на долекарска помощ, сглобяваха пъзел с пътен знак.

Освен това учениците получиха и допълнителна информация как да окажат първа долекарска помощ. Демонстрация по спасяване на ранени в катастрофа хора им бе направена от доброволци от БЧК в Шумен. 

За всички участници бяха осигурени награди от организатора на надпреварата община Шумен. Партньори на общината са КАТ, ДАИ, БЧК.

Утре отборът на ОУ „В. Левски“ от село Градище ще представи община Шумен в областния етап на националната викторина „Да запазим децата на пътя“. Областната надпревара започва от 13,00 часа, а домакин отново е СУ „Трайко Симеонов“.

ШУМ.БГ