Според карикатуриста Христо Комарницки натискът, който главният прокурор Сотир Цацаров е приложил върху шефа на "Овергаз" Сашо Дончев, е постоянен. Името на карикатуриста беше споменато в разказа на Дончев за срещата, след който избухна скандал.

"Това е един натиск, който съществува постоянно, убеден съм в това", каза Команрницки в ефира на Би Ти Ви и добави, че няма основание да не вярва на на думите на Сашо Дончев. "Предполагам, че той няма основание да си измисля", каза Комарницки, чиито карикатури излизат всекидневно в издавания от Дончев вестник "Сега". Според бизнесмена въпросите на Цацаров били в смисъл на "За какво имате отношения с телевизия Би Ай Ти, с Движение "Да, България", с Комарницки", след като имате толкова хубав бизнес?"

"Щом главният прокурор си позволява такова нещо спрямо един виден бизнесмен като Дончев, представете си какво се случва с дребните бизнесмени? С хора, които нямат това влияние и нямат медия? Щом днес той може да изрази недоволство от моите карикатури, утре може да изрази недоволство от хора, които пишат", коментира Комарницки, според когото мястото на срещите на главния прокурор би следвало да е собственият му кабинет.

Христо Комарницки търси отговор и на още два въпроса: "Кой се обади миналата година в "Нова телевизия", за да спрат карикатурите на колегата Чавдар Николов?" и "Кой се обади на национална дистрибуция, за да възпрепятстват разпространението на вестник "Прас-прес"? Досега нямам отговор на тези два въпроса, а настоявам да го получа", заяви карикатуристът и добави, че на 15 март от редакцията на сатиричното издание са изпратили писмо до президента Румен Радев с тези въпроси, но отговор все още няма.

Dnevnik.bg