Няколко служители на "Уест хем" и "Нюкасъл" са били задържани след полицейска акция в офисите на двата английски футболни клуба. Акцията, която е осъществена със съдействието на френските власти, е част от разследване за данъчни и застрахователни измами и злоупотреби при трансфери на играчи.

Претърсени са тренировъчните бази и офисите на олимпийския стадион в Лондон и стадион "Сейнт Джеймсис парк", а единият от арестуваните е изпълнителният директор на "Нюкасъл" Лий Чарнли, съобщи "Скай спортс".

Британската национална агенция агенция по приходите и митниците (HMRC) потвърди за извършените арести, но не уточни броя им и имената на задържаните. 

"Сто и осемдесет служители на HMRC са участвали в акцията на териториите на Великобритания и Франция. Следователите са претърсили няколко помещения в Североизточна и Югоизточна Англия, като са извършени няколко ареста и са иззети регистри, финансови записи, компютри и мобилни телефони", се казва в изявлението на агенцията.

"Френските власти съдействат на британското разследване, като на свой ред са извършили арести и претърсвания на обекти във Франция. Това криминално разследване изпраща ясно послание, че който и да си, ако извършиш данъчни измами, ще си понесеш последствията. Тъй като разследването продължава, не можем да предоставим повече детайли по случая", допълват от HMRC.

До момента няма официално изявление от представители на "Уест хем" и "Нюкасъл". 

Дневник