Три отбора на Професионалната природо-математическа гимназия „Нанчо Попович“ ще представят Шумен на финали на Ученическите игри за 2017 година.

И трите отбора ще се борят за медали в състезанията по баскетбол.

Днес до финалната фаза на Ученическите игри достигнаха отборите на юношите и девойките 8-10 клас от гимназията. Те спечелиха първите места на проведения в шуменската зала „Младост“ зонален турнир.

Девойките на Математическата гимназия победиха в инфарктен мач тима на Първа езикова гимназия от Варна с 44:42 и се наредиха сред най-добрите училищни отбори на България по баскетбол. Шуменки ще участват на финали в Хасково в началото на юни.

Юношите на ППМГ „Нанчо Попович“ спечелиха зоната, след като надиграха съставите на Първа езикова гимназия и СУ „Христо Ботев“ Балчик. Момчетата от Шумен спечелиха срещу варненци с 87:76, а срещу тима от Балчик с 88:35. Отборът на юношите 8-10 клас ще играе на финали на Ученически игри също в началото на юни в Перник.

Третият тим от Математическата гимназия, който намери място сред най-добрите училищни отбори по баскетбол е този на юношите 11-12 клас. Шуменци спечелиха първото място на зонален турнир, който се проведе преди дни във Варна. В морската ни столица учениците от Математическата гимназия успяха да победят първенците на областите Варна и Добрич. Юношите 11-12 клас на шуменската гимназия ще играят финали на Ученическите игри през месец май в Бургас.

ШУМ.БГ