"Реал" отговори на предизвикателството на "Барселона" и победи с 6:2 в гостуването си на "Депортиво". С успеха си белите събраха 78 точки,колкото имат и каталунците, и заемат второто място. Отборът от Мадрид обаче е и с мач по-малко.

По-рано Лионел Меси и компания победиха със 7:1 "Осасуна".

Треньорът Зинедин Зидан направи много промени в титулярния състав след двубоя с "Барселона". Хамес Родригес вкара два гола, а Алваро Мората, Лукас Васкес, Иско и Каземиро бяха другите голмайстори. Точни за "Депортиво" бяха Андоне и Жозелу. 

През уикенда "Реал" приема "Валенсия", а "Барселона" гостува на "Еспаньол".

Белите създадоха повечето интересни положения в мача и можеха да постигнат още по-резултатна победа. Резултатът на "Риасор" беше открит още в 52-ата секунда, когато Иско изведе много добре Мората в наказателното поле и нападателят се разписа след силен удар с десния крак. В 14-ата минута гостите удвоиха чрез Родригес, който получи пас от Лукас и от близо прати под напречната греда.

В 35-ата минута Андоне намали, но "Реал" бързо си върна преднината от два гола. Девет минути по-късно Лукас се възползва от колективна грешка в защитата и от няколко метра се разписа.

20 минути след почивката резултатът стана 4:1, след като Родригес вкара втория си гол в мача. Мората излезе сам срещу вратаря, но ударът му беше блокиран, след което отново овладя топката и подаде към колумбийският национал, който не сбърка от около шест метра.

В 77-ата минута Иско направи 5:1. Той беше оставен непокрит в наказателното поле и получи от Лукас. Жозелу вкара втория гол за "Депортиво", а крайният резултат беше оформен от Каземиро три минути преди края на редовното време. 

Дневник