"Борусия" (Дортмунд) победи големия си съперник "Байерн" и се класира за финала в Купата на Германия. Жълто-черните направиха обрат за 3:2 в Мюнхен.

Във финала воденият от Томас Тухел отбор ще играе с "Айнтрахт", който преди ден се наложи с 2:1 срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) като гост. При успех във финала "Борусия" ще вземе купата за четвърти път и ще се изравни с клуба от Франкфурт.

"Байерн", който спечели отличието пет пъти в последните десет години, включително и миналия сезон, изпусна възможността за нов дубъл. 

"Борусия" поведе на "Алианц арена" с гола на Марко Ройс, но още до почивката баварците направиха обрат с попаденията на Хави Мартинес и Матс Хумелс. През второто полувреме гостите подобриха играта си и с головете на Пиер-Емерик Обамеянг и Усман Дембеле излязоха напред.

През първото полувреме домакините имаха превъзходство. Въпреки това с първия си и единствен точен удар за частта "Борусия" направи 1:0. В 19-ата минута жълто-черните се възползваха от много груба грешка в защитата на съперника, като Ройс отбеляза на празна врата, след като преди това Свен Улрайх беше спасил в гредата удар на играч на гостите.

Чаби Алонсо центрира от ъглов удар в 28-ата минута и Мартинес с глава засече и изравни. В 41-ата Франк Рибери получи вляво и пусна в наказателното поле към Хумелс, който стреля точно за 2:1.

Ариен Робен пропусна добра възможност да направи 3:1. Вместо това в 69-ата минута Дембеле прехвърли защитата и непокритият Обамеянг отблизо вкара с глава.

Пет минути след това Ройс пусна вдясно към Дембеле, който задържа, смени посоката и отбеляза победния гол. 

Дневник