Кубрат Пулев е по-тежък с три килограма и половина от съперника си Кевин Джонсън. Двамата ще се боксират по време на галавечерта в "Арена Армеец" в събота.

След официалното претегляне Джонсън, който сподели, че никога не е бил по-лек, тежи 112,500 килограма. Българинът е точно 116 килограма.

Американецът се забави при претеглянето си, като на самия кантар свали първо бижутата, а после и дрехите си. В същото време Пулев изглеждаше спокоен

Той ще защитава ще защитава интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), а при успех ще е задължителен претендент за един от поясите, които ще бъдат заложени в сблъсъка между Антъни Джошуа и Владимир Кличко в събота, 29 април.

"Не ме е страх от Пулев. Той е анимационен герой. В петък ще го разбия и ще го накарам да се откаже. Може да се случи в петия, седмия или 12-ия рунд. Единственото, което има значение, е, че ще отнеса пояса у дома", заяви американецът.

Тервел Пулев също е по-тежък от своя съперник Якоб Войчик, но разликата между двамата е малка - 90,720 кг срещу 90,350 кг. 

Дневник