"Лудогорец" постигна нова резултатна победа срещу "Литекс". Разградчани победиха със 7:0 в Ловеч и след общ резултат 11:0 стигна до финала за Купата на България, където ще спори за трофея срещу "Ботев". "Канарчетата" отстраниха "Верея" след равенство 1:1 в реванша и общ резултат 2:1.

Финалът е на 24 май на Националния стадион "Васил Левски".

Клаудио Кешеру и Жоао Пауло направиха хеттрик. Върджил Мисиджан също се разписа. 

"По принцип има разлика в класите така че беше възможно да има такъв изразителен резултат. един спокоен мач, който ние го контролираме през цялото време. Закономерно победихме. Имаше добра мотивация. Доволен съм. За нас вкарването на голове не е проблем", каза треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев.

Той каза, че има време да се дава игрово време на младите българи от школата, като обяви, че вратарят Даниел Наумов е трябвало да пази днес, но заради контузия бразилецът Ренан започна като титуляр.

"Един мач, финал е 50 на 50. Труден двубой, в който мотивацията и на двата отбора ще е на 100% и не се знае какво ще се случи", добави Дерменджиев.

"Лудогорец" и "Ботев" играха на финала през 2014 г., когато отборът от Разград спечели с 1:0.

Наставникът на "Литекс" Живко Желев заяви, че е останал изненадан от поведението на неговите футболисти и посочи, че оранжевите са могли да изиграят "много по-добре" двубоя.

"Излязохме като предадени и в двама мача. На футболистите работата им е да защитават имената си и честта на клуба във всеки мач", допълни той и подчерта, че едва ли може да извлече позитиви след срещите с "Лудогорец". 

Дневник