Шофирането му липсва, чувства се сякаш "живее в пашкул" и е изненадан колко е трудно да бъдеш президент – така държавният глава на САЩ Доналд Тръмп описа пред агенция "Ройтерс" как се чувства след сто дни в Овалния кабинет.

"Обичах предишния си живот", казва Тръмп. "Сега работя повече от преди, мислех, че ще бъде по-лесно".

Бившият бизнесмен никога не е участвал в избори, преди да стане президент. Но все още мисли за единствения вот, който спечели.

По време на разговора си с китайския президент Си Цзинпин, Тръмп е раздал на присъстващите копия от електоралната карта от ноември 2016 г., за да покаже колко много щати са го подкрепили.

Макар да твърди, че е свикнал на интереса към личния му живот, сега е изненадан от него. И все още не се е адаптирал към 24-часовата охрана.

"Просто наистина си в един свой малък пашкул, заради огромната защита не можеш да идеш никъде", казва той. При пътуванията си извън Белия дом, президентът обикновено се движи в лимузина или джип и не шофира сам.

"Харесва ми да карам, а вече не мога да карам".

Нещо, което не се е променило, е навикът на Тръмп да търси съвети и подкрепа от приятели и бивши колеги. Негови съветници твърдят, че вече са свикнали.

Dnevnik.bg