В събота над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април и още ще се понижи. В следобедните часове ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки.

Над Източна България ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Там ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. В западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минимални температури предимно между 9° и 14°, максимални между 23° и 28° .

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност и мъгла. След обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-16°. Температура на морската вода е 10°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над масивите от западната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от юг, югозапад. След обяд ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В неделя на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. Температурите за кратко ще се понижат, по-чувствително в Дунавската равнина, където и вятърът от северозапад ще се усили.

През следващите дни над западната половина от страната атмосферата ще става все по-неустойчива. Ще има и слънчеви часове, но и купеста и купесто-дъждовна облачност; на места ще превали и прегърми. Над източната половина ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове, но вероятността за валеж е малка.

НИМХ