Фаворитите Анди Мъри и Рафаел Надал се класираха за полуфиналите в турнира в Барселона. Водачът е световната ранглиста имаше много труден мач и направи обрат за 2:6, 6:4, 7:6 (4) срещу Алберт Рамос-Винолас.

Надал беше по-убедителен за 7:6 (1), 6:1 срещу Хьон Чун.

В полуфиналите Мъри ще играе с Доминик Тийм, а испанецът ще спори с аржентинеца Орасио Себайос.

Шотландецът имаше нужда от три часа, за да преодолее Рамос-Винолас. Испанецът имаше отлични възможности да спечели, но не ги използва.

Той изигра много силно първия сет, в който след два пробива поведе с 4:1 и до края запази преднината си. Вторият сет вървеше оспорвано, като в седмия гейм представителят на домакините имаше две точки за пробив след 40:15, но Мъри се защити.

Рамос-Винолас притисна още повече съперника си в следващия му сервис гейм и поведе с 40:0, но шотландецът отново съумя да се спаси от пробив и поведе с 5:4. Тогава Мъри направи решителната крачка и с пробив приключи сета.

В третия сет испанецът пак имаше инициативата. Два пъти той взимаше преднина с пробиви, вторият от които за 5:4. Мъри се справи с предизвикателството и изравни, а в тайбрека игра стабилно и спечели със 7:4. 

Дневник