Пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел ще стартира от полпозишън в Гран при на Русия. Германецът беше най-бърз в третия етап на квалификацията с време 1:33,194. На второ място остана съотборникът му Кими Райконен, а трети и четвърти се наредиха състезателите на "Мерсецес" Валтери Ботас и Люис Хамилтън.

"Ферари" спечелите първите две места в Русия за първи път от 2008 г., а Фетел постигна рекорд с най-бърза обиколка на тази писта.

Пети ще стартира пилотът на "Ред бул рейсинг" Даниел Рикардо. Шести е състезателят на "Уилямс" Фелипе Маса, а седми е другият пилот на "Ред бул" Макс Верстапен.

В първата част на квалификацията Ботас беше най-бърз с време 1:34,041 мин. Хамилтън беше втори, а Фетел и Райконен трети и четвърти. Само пилотите на "Ферари" започнаха със суперсофт гуми, докато останалите бяха заложили на ултрасофт.

Джолиън Палмър не завърши първия етап, след като се блъсна в рекламните пана.

Във втората част Ботас отново беше най-бърз, като Райконен завърши втори, Хамилтън трети, а Фетел, който допусна грешка на 13-ия завой, остана четвърти. Времето на финландеца беше 1:33,264 мин.

След края на квалификацията от "Мерцедес" поздравиха "Ферари" чрез пост в социалната мрежа Twitter, в който изтъкнат бързината на Фетел и Райконен и добавят, че са готови за "истински борба" в неделя.

Пилотите на "Ферари" бяха най-бързи и в третата свободна тренировка преди квалификацията.

Фетел, който спечели в Австралия и Бахрейн, е първи в генералното класиране с 68 точки, докато победителят от Гран При на Китай Люис Хамилтън има 61 преди утрешното състезание.

Dnevnik.bg