Спектакълът "Тримата братя и златната дюля“ от Кольо Карагеоргиев на Театралната студия към Драматично-куклен театър "Васил Друмев" Шумен и Сдружение "Нова българска драма" е селекциониран и ще участва в ХІІ-я национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество "Малкият принц“, съобщиха от шуменския театър.

Студийците ще представят постановката утре - 1 май от 14.30 часа на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”, гр. Велико Търново.

Режисьор на постановката е Цветана Стоянова, сценографията и костюмите са на Диляна Асенова. Участниците в този спектакъл са Айсун Иляз, Вартан Алексанян, Даниел Алексанян, Дима Димчева, Иляз Иляз, Мелиса Атанасова, Синем Нурханова и Христо Дряновски. Те са ученици от различни училища: ГПЧЕ „Никола Й. Вапцаров”, ПМГ „Нанчо Попович”, СОУ „Сава Доброплодни” и ПГСАГ гр. Шумен.

Според режисьора приказката е театрална закачка с познати герои от класическата приказка „Тримата братя и златната ябълка”, но преплетена с нови герои, нови ситуации в една закачлива шаржова театрална закачка.

„Децата от пиесата „Тримата братя и златната дюля“ са близо до истинския живот. Те си разказват приказка, в която едновременно са и действащи лица. Дори променят познатия на всички сюжет, провокирани от собствената си фантазия. Така тези малки творци създават един нов, техен свят. Той е подреден според тяхната, все още неукрепнала, но за сметка на това лишена от лъжа и лицемерие ценностна система. В този свят постоянните победители са справедливостта и нравствената чистота. Може би някога той е бил и наш свят, но дали все още го носим в себе си трябва да си отговорим сами”, споделя Кольо Карагеоргиев

ШУМ.БГ