Тайсън Фюри прие предизвикателството, отправено от шампиона в свърхтежка категория Антъни Джошуа. То дойде след зрелищния двубой срещу Владимир Кличко пред 90 000 зрители на "Уембли". 27-годишният Джошуа нокаутира съперника си в 11-ия рунд.

"Фюри, къде си, моето момче? Знам, че той говори много и иска да се върне и да се боксира. Искам да дам на тези 90 000 възможността отново да погледат здрав бокс", каза Джошуа.

Фюри, който не се е боксирал от 2015 г., когато победи Кличко по точки, отговори: "Нека потанцуваме".

Джошуа вече има 19 победи от 19 мача, като всички са след нокаут. Фюри, който е с година по-голям от него, също няма загуба до момента в кариерата си – 18 нокаута в 25 двубоя.

В момента той е без състезателни права, защото професионалният боксов съвет на Великобритания му oтне състезателния лиценз, след като той се отказа от титлите си във версиите WBО и WBA, за да се бори с депресията.

"Предизвикателството е прието. Ще дадем на света най-големия боксов мач за последните 500 години. Ще играя с теб. Ти си мечтата на всеки боксьор", написа Фюри в Twitter и поздрави сънародника си за доброто представяне.

След двубоя 41-годишният Кличко обяви, че ще мисли за реванша, какъвто е предвиден в договора му. 

Дневник