"Левски" е заплашен от тежко наказание заради провиненията в дербито с ЦСКА (0:3). Основните проблеми пред клуба са свързани с хвърлените предмети, довели до нараняване на хора от щаба на червените, както и свастика, вдигната в сектор А.

Пречупеният кръст беше вдигнат в началото на второто полувреме при третия гол на ЦСКА. В същия момент феновете от фракцията "Южна дивизия" правеха хореографията си в сектор А.

Последва масово хвърляне на факли, димки и бомбички, при които пострадаха хора от треньорския екип на червените. След това се стигна до разправа между стюардите на "Левски" и членовете на "Южна дивизия". От полицията коментираха, че са следили внимателно случващото се, за да не се стигне до по-тежки инциденти.

Феновете от "Южна дивизия" са в конфликт с най-влиятелната фракция "София Запад", заради която дълго време не посещаваха мачовете на сините, а след това започнаха да ходят в сектор А.

След приключването на конфликта в средата на второто полувреме на мача с ЦСКА запалянковци в сектор А изразиха недоволството си към стюардите.

Според дисциплинарния правилник на БФС "когато привърженици на отбор извършат нарушение по чл. 37, ал. 2 по време на среща, на ФК, към който принадлежат привържениците, се налага имуществена санкция не по-малко от тридесет и седем хиляди и петстотин лева на клуба, независимо от формата на вината - умишлена или небрежност".

След предишното дерби "Левски" отново беше заплашен от такава глоба. Тогава от комисията обясниха, че има точка, според която се тълкува дали привържениците са отказали да свалят транспаранта.

В правилника се казва още, че "за привърженик на клуб, установен от длъжностните лица - на ФК се налага имуществена санкция в размер на двадесет и пет хиляди лева". А зрители, които извършват нарушение по ал. 2, по доклад, получават забрана да посещават мачове най-малко две години.

"Левски" е заплашен и с лишаване от домакинство заради хвърлените предмети, с които бяха ударени помощниците на Стамен Белчев - Стефан Генов и Кирил Динчев, както и кондиционният треньор Томас Нойберт.

"Удари ме парче от бомбичка, но леко. По-тежко пострада кондиционният треньор, той пострада повече, при мен проблем няма. Не са хубави тези неща, дерби е, двата гранда играят. Хората трябва да изпитват радост", каза Генов.

Ако "предметът е паднал извън терена и е влязъл в съприкосновение със служебно или длъжностно лице, като е причинил нараняване", глобата е 4000 лв., а наказанието - лишаване от домакинство за една среща.

След миналото дерби сините получиха последно предупреждение, след като Давид Симао беше ударен с камък, докато загряваше на пистата.

ЦСКА най-вероятно също ще бъде глобен заради големия брой бомбички, които феновете хвърлиха. След мача от 4 март, червените трябваше да платят 2000 лв. Клубът от "Българска армия" също няколко пъти беше наказван и предупреждаван с лишаване от домакинство заради хвърлени предмети в домакинствата си. 

Дневник