"Челси" победи "Евертън" като гост и все по-смело гледа към титлата във Висшата лига. Двубоят на "Гудисън парк" завърши 3:0 и сините събраха 81 точки на върха. Точни за отбора на мениджъра Антонио Конте бяха Педро, капитанът Гари Кейхил и Вилиан през второто полувреме.

Вторият "Тотнъм" има 74 точки и по-късно приема "Арсенал".

През първото полувреме "карамелите" имаха добри възможности да открият, но пропуски направиха Ромелу Лукаку и Домик Калверт-Левин. Еден Азар също можеше да се разпише, но удар на белгиеца премина покрай вратата.

Резултатът беше открит в 66-ата минута, когато Педро вкара красив гол. Бившият футболист на "Барселона" надигра Фил Джагиелка и от дъгата пред наказателното поле прати неспасяем удар към Мартен Стекеленбург.

Лукаку след това изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, но прати над вратата.

Вторият гол беше реализиран в 79-ата минута, когато Азар изпълни коварно пряк свободен, Стекеленбург не успя да се намеси добре и Кейхил, който беше до него, се възползва от отскочилата топка и се разписа.

Мениджърът Конте пусна в игра Сеск Фабрегас и Вилиан, като двамата бяха в основата на третия гол. Испанецът проби в наказателното поле и намери непокрития си съотборник, който сам срещу вратата не изпита трудности да вкара.

Защитникът Давис Лиус се контузи и на негово място влезе Нейтън Аке. Конте забави смяната, въпреки че бразилецът на два пъти легна на терена, видимо изпитващ болка.

"Челси" за първи не допусна гол в първенството от януари. В следващия кръг сините приемат "Мидълзбро", който стигна до равенство 2:2 с "Манчестър сити".

"Гражданите" са четвърти с 66 точки, като разликата с петия "Манчестър юнайтед" е една. "Червените дяволи" завършиха 1:1 със "Суонзи" по-рано на "Олд Трафорд".

"Мидълзбро" поведе след гол на Алваро Негредо през първото полувреме, а Серхио Агуеро изравни във 69-ата от дузпа. Домакините си върнаха преднината чрез Калъм Чеймбърс девет минути по-късно, но Габриел Жезус направи 2:2 пет минути преди края на редовното време. 

Дневник