"Тотнъм" спечели дербито на Северен Лондон срещу "Арсенал". "Шпорите" се наложиха с 2:0 на "Уайн харт лейн" и постигнаха деветата си поредна победа във Висшата лига. Отборът на Маурисио Почетино се наложи след голове на Деле Али и Хари Кейн през второто полувреме и запази разликата с първия "Челси" на четири точки. По-рано сините победиха с 3:0 Евертън.

"Тотнъм" вече в шест мача няма загуба от този съперник, което се случва за първи път клубната му история. Дербито беше 50-о за мениджъра Арсен Венгер – 22 победи, 20 равенства и осем загуби.

"Шпорите" владееха топката 54% от времето и бяха отправили 21 удара срещу 11 на "топчиите". Те създадоха и повечето интересни положения, като победата им можеше да бъде още по-убедителна.

През първото полувреме Али и Кристиан Ериксен направиха пропуски, като ударът на датчанина се удари в гредата. Аарън Рамзи принуди Уго Лорис да се намесва решително в 39-ата минута, след като беше насочил топката в горния десен ъгъл.

Домакините започнаха агресивно второто полувреме и в 55-ата минута поведоха. Ериксен получи от Али в наказателното поле, след което направи опит да шутира, топката отскочи от тялото на вратаря и попадна в младия английски национал, който се възползва от разбъркването и се разписа.

Кейн удвои от дузпа, която беше отсъдена заради нарушение на Габриел Паулиста срещу нападателя. Той прати в долния десен ъгъл, като Петър Чех не успя да реагира по никакъв начин.

До края на срещата той спаси удари на Тоби Алдервайрелд и Ян Вертонген.

"Тотнъм", който ще завърши пред "Арсенал" в класирането за първи път от 22 години, ще гостува в следващия кръг на "Уест хем", а "топчиите" приемат "Манчестър юнайтед". 

Дневник