Пред ученици от СУ ”Георги С. Раковски” в Каолиново Специализираните полицейски сили от областната дирекция на полицията направиха демонстрация на бойни умения, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Ударни техники с ръце и крака е третата тема от поредицата уроци по полицейска защита в Детското полицейско управление в училището. До момента шестокласниците са изучили тактика за събаряне и тактика за контрол

Полицейските служители показаха различни техники за удари с ръце и крака в спортния салон на училището. Истински фурор сред учениците предизвика демонстрацията по зрелищното задържане на престъпник. След като станало ясно, че престъпникът се придвижва с автомобил, полицаите му устроили засада. Като видял патрулния автомобил, направил опит да избяга. Произвел изстрел, но само след метри бил задържан. Белезниците щракнали около ръцете му и бил отведен в полицейското управление.

Успоредно с детската полицейска защита в училището се провеждат  уроци по безопасност на движение, защита при пожар  и бедствени ситуации, уточняват от полицията.

ШУМ.БГ