Над 1 300 кг отпадъци събраха служители на „Екомакс“ в почивния си ден тази събота. Близо 50 души от фирмата се включиха в майското почистване, организирано от самата компания и почистиха райони от ПП „Шуменско плато“ - стъпалата с прилежащите им пътечки към паметник „Създатели на Българската държава“, както и поляните около него, територията край пътя в посока Паметника, заслоните край гроба на курсистите, алеите на „Кьошкове“. Боклукът беше извозен до депото за отпадъци в кв. „Дивдядово“ с камиони на фирмата.

Освен служители на „Екомакс“, в акцията се включиха и граждани. Всички те почистиха територии, извън тези на фирмата, за която тя отговаря по договор с общината.

„В акцията по почистването се включихме всички – от администрацията, шофьори, отдела за разделно събиране на отпадъците. Идеята ни е да дадем личен пример и заедно с гражданите това да е обща наша отговорност за опазване на природата и града ни“, обясни Мая Севова от „Екомакс“.

В деня, обявен за почистване, „Екомакс“ осигури необходимите за целта ръкавици, чували, транспорт за извозване, а гражданите, които се присъединиха към тях, получиха и значки.

ШУМ.БГ