Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с кмета Любомир Христов, провери днес как върви строежа на  „Арена Шумен“, за която правителството отпусна 8 млн.лв.

Преди Борисов да влезе в строежа кметът Христов му обясни как ще изглежда района около „Арена Шумен“. „Вече сме определили терена, където ще се строи хотел. Предстои да се усвои още един парцел, на който ще има игрища и басейн. 72 дка, които получихме от армията ще бъдат застроени и този район ще стане един от най-хубавите в Шумен“, каза  Любомир Христов. 

Във връзка с обещаните от премиера преди време средства за строежа на Старчески дом, Борисов отговори, че няма неизпълнено обещание. “Щом сме го казали значи ще го направим. Нямаме неизпълнено обещание. Първо на Шумен дадохме пари за съда, че нямахте съд, след това нямахте парк, направихме паркове, след това нямаше водопроводи, пречиствателна станция направихме и тях. После казармите отдадохме на шуменци и вижте какъв обект се прави“, заяви премиерът.

В края на инспекцията на строежа на залата Любомир Христов покани Борисов да открие първия от новите заводи в Индустриалния парк, като обясни, че със строежа им до края на годината в Шумен ще бъдат открити над 1000 работни места.

ШУМ.БГ