Двама пияни засече полицията през почивните дни, съобщиха от полицията 

Около 14:10 часа на 20 май в дежурната част на полицейското управление в Шумен бил получен сигнал за водач в нетрезво състояние, който управлява лек автомобил Нисан в кв. Дивдядово. На място бил пратен полицейски екип, който засякъл лекият автомобил, но по време на проверката, мъжът - Б.Б. на 54 г. от Шумен, въпреки че лъхал на алкохол, отказал да бъде тестван с дрегер, но пък дал кръвна проба за химичен анализ. Задържали го за 24 часа, тъй като в явно нетрезво състояние излагал на опасност живота на свои и други хора.

Още един шофьор, на лек автомобил Ауди „А3” бил спрян за проверка около 06:40 часа вчера на ул.,”Висока поляна” в Шумен. Зад волана бил Б.А./22 г./, който бил тестван с дрегер, а резултатът – 1,63 промила. Отказал е да даде кръвна проба за анализ и също е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Полицията засече при проверка и неправоспособен, 17 годишен да кара лек автомобил в Шумен. Той бил зад волана на Опел „Вектра” с благоевградска регистрация и се движил  между групата детски градини и жилищни блокове на ул. ”Ген. Драгомиров”. Това е станало около 18:30 часа в петък. Освен неправоспособен, станало ясно още, че управлява и в срок на наложено наказание по административен ред за управление на моторно превозно средство, без да притежава свидетелство за управление.

В Хитрино пък полицейските служители установили водач, който управлявал мотопед без регистрационен номер. Ф.Т./63 г./ от село Добри Войниково не представил документи, а след справка станало ясно, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред.

ШУМ.БГ