Дванайсетокласниците от 8 шуменски и 4 новопазарски училища имат днес абитуриентски бал. Учениците от останалите 8 средни училища в областта празнуват в сряда и четвъртък.

За да се снимат със своите близки и приятели, по традиция учениците от Шумен се събраха в градинката до общината. Под Разперко тази вечер минаха абитуриентите от СУ „Васил Левски“, СУ „Панайот Волов“, СУ „Сава Доброплодни“, СУ „Трайко Симеонов“, СУ „Йоан Екзарх Български“, ПГ по Строителство, архитектура и геодезия, ПГОХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии.

Утре в Деня на българската просвета и култура абитуриентски бал ще имат учениците от шуменската Професионална гимназия по икономика, от ППМГ „Нанчо Попович“, както и от двете средни училища във Велики Преслав – ПГ по Селско стопанство и СУ „Черноризец Храбър“.

В четвъртък са баловете на завършващите ПГПЧЕ „Никола Вапцаров“, ПГМЕТТ „Христо Ботев“, СУ „Д-р Петър Берон“ - Хитрино и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Върбица.

Повечето абитуриенти са избрали да празнуват в Хотел „Шумен“. Балове ще има обаче и в ресторант „Боровец“, Механа „Чифлика", Комплекс „5-ти километър“. Тези от върбишкото СУ „Св. Паисий Хилендарски“ пък ще са в Хотел „Виктория Палас“ в Слънчев бряг.

По данни на РУО средно образование тази година в Шуменско завършват 1 249.

ШУМ.БГ