41-годишен рецидивист от варненското село Болярци е арестуван вчера за опит за изнасилване на възрастна жена в село Друмево, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

Милко Алипиев е задържан за срок до 72 часа.

В следобедните часове жената тръгнала към селския магазин. По пътя била застигната от Алипиев, който я попитал, дали е виждала друга жена от селото. В един момент я съборил на земята, като я опипвал, а после направил опит да я изнасили.

Пенсионерката оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, а в дома си разказала на сина си за нападението. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния Милко.

Той е осъждан за изнасилване и за грабеж, заявиха от Апелативна прокуратура, без да уточнят колко е лежал и кога е излязъл от затвора. По непотвърдена информация жертвата е на 67 години.

Срещу Алипиев е започнато производство за опит за изнасилване, извършен при условията на опасен рецидив – престъпление по член 152, ал. 3, т. 5 от Наказателния кодекс, който предвижда от 3 до 15 години затвор. 

Предстои Районната прокуратура в Шумен да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ШУМ.БГ