Бившият полузащитник на "Челси" Оскар получи осем мача наказание заради предизвикване на масов бой по време на мача на неговия "Шанхай" с шампиона на Китай "Гуанджоу евъргранде".

25-годишният бразилец изрита преднамерено двама противникови футболисти с топката. Оскар е глобен от Китайската футболна федерация с 40 хил. юани (5 855 долара). Той ще пропусне мачовете на "Шанхай" до 13 август.

"Оскар обиди противниковите играчи по неморален начин, което доведе до огромен скандал. Това оказа негативно влияние върху китайската Суперлига", се казва в официалното изявление на местната федерация, като са взети предвид докладът на съдията, видео доказателства и писмено обяснение на някои от футболистите. 

Трансферът на Оскар в "Шанхай" от "Челси" се превърна в най-скъпия за Китай, като сделката беше в размер на 60 млн. евро. Бразилецът изигра 21 мача във всичкия турнири през този сезон, в които записа четири гола и десет асистенции.

Съотборникът на Оскар в "Шанхай" Кин Шенг получи шестмесечно наказание за настъпване на Аксел Витцел без топка преди няколко месеца.

Дневник