Новата Insignia получава възможно най-добрия старт в живота благодарение на голямата популярност и успех на своя предшественик. Когато се появи за първи път беше високо оценен от публиката и медиите, които го избраха за Автомобил на годината 2009 за Европа. Година по-късно и българските медиите му присъдиха най-високото отличие за България.

Ако първата Insignia маркира началото на нова ера за Opel, второто поколение Insignia идва в началото на следващата ера, която всъщност започна преди година и половина с новата Astra, а за първи път беше обявена с Opel Monza Concept на автомобилното изложение във Франкфурт през 2013 г. Като цяло новият модел е значително по-лек и динамичен, като същото време е нараснал на дължина и широчина и е загубил малко от височината си. Ярко изразената предна решетка и тънките източени предни светлини, както и високотехнологичната визия на задната част създават драматизъм в стилистиката на Insignia, осигурявайки на версията Grand Sport излъчването на купе.

Като истински флагман новата Insignia предлага възможно най-широката гама първокласни технологии в своя сегмент. За първи път при Opel новото поколение Insignia се предлага с интелигентна система за задвижване 4х4 с torque vectoring, при която мощността се разпределя индивидуално към 4-те колела.

Много малко модели в сегмента предлагат такава широка гама от интелигентни технологии, като новото издание на флагмана на Opel, започвайки от head-up дисплея, през адаптивния круз контрол, автоматичното аварийно спиране и активното поддържане на лентата на движение, до предупреждението при опасност от сблъсък отпред с разпознаване на пешеходци. Новият флагман на Opel е и първият автомобил на марката от Рюселсхайм, осигуряващ значително подобрена защита на пешеходците и с помощта на активен преден капак, който в случай на сблъсък се повдига в рамките на милисекунди, за да увеличи разстоянието до компонентите в двигателния отсек.

Едно от най-ярките технологични решения във всяко отношение е новото поколение на иновативните IntelliLuxLED матрични светлини, които дебютираха с новата Astra и все още са единствените, предлагани в нейния сегмент. При новия Opel Insignia те са значително усъвършенствани.

Дневник