До 2023 година магистрала "Струма" ще трябва да е готова. Сега министерството на на регионалното развитие и благоустройството се опитва да навакса закъснението, обяви министър Николай Нанков в интервю за БНТ.

"В 2019 година до април трябва да имаме строително разрешение и избран изпълнител, тъй като срокът за строителството ще е минимум 4 години - 4 години и половина", каза Нанков.

България има пълната подкрепа на Европейската комисия за довършването на тази пътна артерия, обяви той. Днес заедно с министъра на туризма Николина Ангелкова и министъра на околната среда и водите Нено Димов Нанков е провел срещи с еврокомисарите по околна среда, морско дело и рибарство и по регионална политика Кармену Вела и Корина Крецу, съобщиха и от пресцентъра на министерството на туризма.

Основната тема на разговорите е била изграждането на "Струма". Българските министри са представили всички участници в проекта и всяка една заинтересована страна както НПО-та в областта на околната среда, така и туристическия сектор. Изяснено е, че при изграждането на магистралата ще бъдат спазени стриктно изискванията на европейското и национално законодателство.

Дневник