Швейцарският тенисист Роджър Федерер достигна четвъртфиналите в турнира на трева от категория "АТП 500" в Хале. Носителят на рекордните осем титли в германския град се наложи със 7:6 (4), 6:4 срещу Миша Зверев.

С успеха си Федерер продължи традицията, като в 15-те си участия в турнира винаги преодолява втория кръг. Общият му баланс в надпреварата вече е 56 победи и шест загуби.

Швейцарецът продължи и добрите си резултати в мачовете със Зверев. Срещу него той вече има четири успеха от четири мача, без да е загубил сет. 

Рекордьорът по титли от Големия шлем и съперникът му започнаха мача с бързи геймове. Десетият гейм на първия сет беше най-дългият в двубоя, като Федерер три пъти имаше възможности за пробив, но германецът се спаси. В тайбрека след 3:4 швейцарецът направи серия от четири поредни точки и поведе.

Федерер игра стабилно на свой сервис и във втория сет, като не остави никакви възможности пред съперника си. Осемкратният шампион си осигури победата с ключов пробив за 5:4, който затвърди и спечели мача.

В четвъртфинала швейцарецът ще играе с Флориан Майер. Японецът Кей Нишикори приключи участието си, като се оттегли заради травма.

Дневник