Българският тенисист Григор Димитров достигна полуфиналите в "Куинс". Той победи с 6:3, 3:6, 6:3 руснака Даниил Медведев след 1.47 часа.

В спора за място във финала шестият в схемата ще спори с победителя от мача между Томаш Бердих и Фелисиано Лопес.

Четвъртфиналът започна така, че създаде очаквания за лека и бърза победа за шампиона от 2014 г. Медведев обаче успя да промени играта си в хода на мача и затрудни съперника си.

Димитров изигра почти отлично първия сет. Той се представи перфектно на първи сервис, като записа и четири аса. Постигането на пробиви в два продължителни и оспорвани гейма го отведе до преднина от 5:0.

Едва тогава Медведев съумя да се вдигне и след пробив намали изоставането си на 3:5. Българинът не позволи да си усложнява задачата и с гейм на нула приключи спора в сета.

Руснакът подобри играта си и със значително по-стабилен сервис промени хода на мача. Във втория гейм на втория сет той изпусна възможност за пробив, но постигна целта си в маратонския шести гейм. Димитров, чийто първи сервис започна да страда, не успя да отговори и се стигна до изравняване.

Третият сет започна с размяна на бързи сервис-геймове, когато Медведев нанесе силен удар с пробив на нула. Това подейства като аларма за българина и той се вдигна, за да влезе в силна серия и да направи обрат до 5:2. Димитров изпусна мачбол при сервис на съперника си в осмия гейм, но след това приключи срещата на свой сервис.

В другия полуфинал ще спорят Марин Чилич и Жил Мюлер. Хърватинът, който е четвърти в схемата, имаше нужда от по-малко от час и половина, за да спечели с 6:4, 7:5 срещу Доналд Йънг. Мюлер преодоля също в два сета - 6:4, 7:6 (5), Сам Куери от САЩ.

Дневник