Министерството на младежта и спорта откри обществена поръчка за реконструкция на осветителната система на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Прогнозната стойност на проекта е 416 627 лева без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 10 юли.

"Етър" (Велико Търново) ще играе в елита на българския през новия сезон, след като стана шампион във Втора лига. От миналата година едно от задължителните изисквания за участие в новосъздадената Първа лига е наличието на осветление.

Новият сезон ще започне на 14 юли, а в първия кръг "Етър" посреща пловдивския "Локомотив". Докато бъде поставено осветление на стадион "Ивайло", тимът от Велико Търново най-вероятно ще играе домакинските си мачове на стадиона в Ловеч.

Ремонтът предвижда демонтаж на сегашната инсталация, подмяна или ремонт на корозиралите мачти и поставянето на 168 броя нови прожектори. Срокът за завършването на строително-монтажните дейности е минимум 45 и максимум 60 календарни дни.

Участниците в наддаването трябва са изпълнявали идентични или сходни с тези на поръчката дейности през последните пет години от датата на подаване на офертата на минимум един обект.

Дневник