По информация от 8.30 ч. тази сутрин 5 села в област Шумен са без електрозахранване вследствие на аварии от падналия проливен дъжд, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

Ток нямат село Струйно в община Шумен, Тръница в община Нови пазар и селата Деница, Боян и Капитан Петко в община Венец, където от силния вятър са паднали 2 стълба. По места на отделни улици в населените места има и частични прекъсвания на захранването, поради скъсани жици.

Снощи в 20.00 ч. без ток са били 11 населени места в общините Шумен, Нови пазар, Венец и Каспичан. Екипите на Енерго-Про са работили през цялата нощ за отстраняване на авариите и продължават да работят за пълното възстановяване на електрозахранването до всички населени места.

По информация на дежурните в общините няма данни за сериозни поражения върху инфраструктурата. Имало е сигнали за наводнени мазета и запушени шахти, но дежурните екипи са реагирали своевременно. Слаба градушка е паднала в общините Венец и Хитрино.

През нощта нивото на река Врана в община Велики Преслав се е покачило с около 1 метър и се наблюдава от служители на общината.

В общините Смядово, Върбица, Никола Козлево, Велики Преслав, Каолиново валежите са били слаби.    

В късния следобед от пресцентъра на Областна администрация обявиха, че към 16,00 е възстановено ел.захранването в селата, останали без ток след вчерашния дъжд.

ШУМ.БГ