Две легла за родилна зала на Акушеро-гинекологичното отделение на шуменската болница дари днес „Алкомет“ АД.

На церемонията присъстваха председателят на надзорния съвет на фирмата Фикрет Индже, зам.-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова, директорът на МБАЛ д-р Атанас Атанасов и шефът на Родилното д-р Ивайло Балабанов. 

Стойността на оборудването за родилната зала е 70 хил.лв. Двете легла са от най-висок клас, вече са монтирани в родилната зала и още от днес ще се използват. „Те са много качествени. Притежават богата функционалност, осигуряваща комфорт на родилката. Шуменската болница е третата в страната, която ги придобива. Такива легла има само в две специализирани болници в София“, каза за новото оборудване д-р Ивайло Балабанов.

„Не мога да не спомена, че преди две години получихме друго голяма дарение от "Алкомет" – съвременен ехографски апарат, който използваме пълноценно. Това, което направиха за пореден път за нас е изключително и поднасям искрените си благодарности към г-н Фикрет Индже“, каза още д-р Балабанов.

Благодарност изказа и директорът на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов.

„Алкомет“ винаги се е отнасяла с уважения към труда на медицинските специалисти. Това е поредното голяма дарение от страна на фирмата и г-н Фикрет Индже. Това дарение изключително важно за болницата, която в този момент работи в сложни и условия и няма възможност да отделя достатъчно средства за медицинско оборудване. Благодаря от името на болницата и на работещите в акушеро-гинекологичното отделение“ , обърна се д-р Атанасов към Фикрет Индже.

От своя страна дарителят заяви, че е щастлив, че допринася за това условията в болницата да се подобряват. „Благодаря за възможността, която ми давате да ви помагам. Направихте ми добро предложение и нямаше как да не ви подам ръка. Така, както сме правили досега, ще продължим заедно с ръководството на общината и болницата да планираме нашите следващи стъпки“, каза Фикрет Индже.

Освен двете родилни легла днес д-р Балабанов представи и още едно дарение, направено на отделението - висококачествен хирургичен инструментариум за операционна на АГО на стойност 3 500 лв. Дарението е от нотариус Ася Асенова, Илияна Иванова - представител на „ТСБ Текстил Сървис България” ООД и Полина Александрова Тошкова.

„Тези инструменти са произведени от немска фирма. Това е инструментариум от най-висш клас,  на който практически времето му за употреба ще надхвърли моя професионален стаж“, каза д-р Балабанов.

ШУМ.БГ