Четирима души преспаха в полицейския арест през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

В събота около 22,30 часа бил задържан 32-годишният шуменец В.Д. Той управлявал Ауди 100. Когато наближил Индустриалната зона до кв. "Тракия", видял на пътя патрулка, при което направил завой и потеглил в обратна посока. Това накарало униформените да го последват. В.Д. минал по улица „Кольо Фичето“, насочил се по „Дедеагач“ и малко след това спрял пред жилищен вход на един от блоковете. Видимо пийнал той се опитал да осуети проверката на полицаите, които повикали екип на „Пътна полиция“, за да го тестват с дрегер. Мъжът отказал да бъде пробван с техническо средство. Справката показала, че той е с отнето свидетелство за управление. В.Д. бил задържан за това, че попречил на полицейски орган да изпълни служебните си задължения и му е съставен акт по ЗБЛД и ЗМВР.

С акт по УБДХ се е сдобил и 27-годишния шуменец К.А. Той бил задържан в събота около 19,30 ч. след получен сигнал за скандал и побой на ул. “Вардар“ в града. Пред пристигналия на място полицейски екип 55-годишен шуменец обяснил, че К.А. му нанесъл удари в областта на главата и лицето, а причината според К.А. е, че 55-годишният С.Г. блъснал с колата си Форд Фокус кучето му, което умряло.

Още един - 49-годишен мъж от Шумен, бил задържан в полицейския арест, след като направил опит да напусне мястото по време на полицейска проверка,извършена заради получен сигнал тази нощ около 1,15 часа за нарушаване на нощната тишина от заведение на ул. “Родопи“ в града. 49-годишният П.П. се държал арогантно, отказал да представи документ за самоличност. Освен че бил задържан, му е съставен и акт по ЗМВР за това, че пречи на полицейски служител да изпълни задълженията си по служба и акт по ЗБЛД.

Вчера и 21-годишен шуменец с инициали С.Г. попадна в полицейския арест, след като извършил кражба на два парфюма и три пакетчета разтворимо кафе. Сигнал за кражбата бил получен малко след 17,30 часа от управител на магазин "Кауфланд" на ул. “Бели Лом“ в града. Стоката била на стойност от 18,90 лв. и по случая е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ