България завърши на 36-о място в синхронното плуване при дуетите на световното първенство по плувни спортове в Будапеща. Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева не успяха да преодолеят квалификациите, след като изпълненията във волната програма бяха оценени със 72.0667 точки.

За финала в четвъртък се класираха най-добрите 12. Дуетът на Русия Светлана Колесниченко и Александра Пацкевич завърши на първо място в квалификациите с 96.6333 точки, следван от Китай с 94.9333 точки и Украйна с 92.6000 точки. Казахстан затвори финала с оценка 84 200 точки.

С това приключва участието на Дамянова и Бозаджиева в Будапеща. В петък те завършиха 32-и в техничната програма, в която златните медали бяха спечелени от Колесниченко и Пацкевич.

Дамянова взе участие и в двете индивидуални състезания. Във вторник тя се класира 26-а във волната програма, а в петък даде 25-и резултат в техничната програма.

Най-добрият български резултат от началото на световното в Будапеща беше постигнато от Венцислав Айдарски. Той постигна личен рекорд с 14-ото място в плуването на 10 километра в открити води.

Дневник