С парад на ловците и рибарите под знамената на 29-те ловно-рибарски дружини Сдружение “Сокол-Шумен” ще отбележи 125-та годишнина от основаването си. Проявите по повод честването ще се проведат в края на юли и началото на август, съобщиха от Сдружението.

Старт на честването ще се бъде даден с киноложка изложба на 29 юли от 8.00 часа на ловно-стрелковия комплекс “Диана”. Паралелно с изложбата в комплекса ще се проведат и дружествени състезания по спортна стрелба “Скийт”.

На 5 август в 9.00 часа от градската градина по пешеходната зона до сградата на общината ще премине парад на ловците със знамената на дружините. На площада пред ДКТ “Васил Друмев” участниците в шествието ще бъдат поздравени. Там ще се извърши и тържествена церемония по освещаването на знамената.

След официалната част от 12.00 часа на ловно-стрелковия комплекс “Диана” ще бъдат връчени грамоти и награди на членове на Сдружението. На тържеството организаторите обещават още богата музикално-артистична програма и за отбелязване на годишнината им канят шуменци да станат част от проявите им, които са организирали със съдействието на Община Шумен.

Сдружение "Ловно-рибарско дружество Сокол - Шумен" е наследник на ловно дружество "Архангел Михаил", основано на 15 юли 1892 г. В Сдружението членуват над 1000 ловци и над 100 риболовци, обединени в 29 ловно-рибарски дружини.

ШУМ.БГ