"Лудогорец" продължава в третия предварителен кръг на Шампионската лига, след като разгроми с 4:1 "Жалгирис". Българският първенец се реваншира за слабата игра и загубата в Литва преди седмица, и не остави съмнения кой е по-добрият от двата отбора.

Срещата в Разград обаче също не мина по мед и масло, след като тимът на Георги Дерменджиев проспа първата част. "Лудогорец" трябваше да се оттърси от ранен гол на Нюаджи, който изведе "Жалгирис" напред. Натанаел изравни малко преди почивката, а през втората част с два гола на Кешеру и един на Вандерсон, разградчани узакониха класирането си напред.

С победата, "Лудогорец" прекъсна и серията си от 10 поредни двубоя без успех в европейските турнири, която се простираше от август 2016 г.

Георги Дерменджиев направи общо четири промени в титулярния си състав в сравнение с първия двубой. Хорхе Броун, който записа дебют, Игор Пластун, Светослав Дяков и Клаудиу Кешеру замениха Ренан, Георги Терзиев, Кампаняро и Джоди Лукоки.

"Лудогорец" започна мощно от самото начало и натисна съперника си в собствената му половина. Както и в първата среща обаче разградчани играеха с много високо изнесена линия на защитата, която приканваше гостите за дълги подавания зад гърба.

Бившият футболист на "Лудогорец" и настоящ на турския "Башакшехир", Жуниор Кайсара дойде да подкрепи отбора в Разград.

С изключение на Марселиньо, останалите футболисти на "Лудогорец" действаха по-бавно с топката и често бъркаха подаванията си.

Именно бавното изнасяне доведе и до гола на "Жалгирис" в 14-ата минута. Пластун потърси да се отърве от топката и я набута в краката на Дяков, който пък лесно изгуби. Благоевич хубаво намери Нюаджи, а той реализира второто си попадение срещу шампионите.

Голът определено посъбуди разградчани, но те срещнаха добре организиран и много агресивен съперник. Всичко най-интересно пред литовската врата дойде от защитниците на "Лудогорец".

Моци на два пъти и Саша веднъж имаха добри шансове да изравнят. Това обаче стори друг бранител – Натанаел четири минути преди почивката. Бразилецът получи пас от Кешеру и с по-слабия си десен как реализира.

Втората част започна по коренно различен начин за "Лудогорец". Шампионите заиграха с по-голямо настроение и превключиха на обичайната си скорост.

В рамките на две минути между 53-ата и 55-ата, разградчани решиха всичко с два бързи гола. Първо Вандерсон изненада вратаря на литовците Виткаускас, след като се опита да центрира, но топката влетя в мрежата му.

Още в следващата атака Натанаел намери непокрития Кешеру и той покачи на 3:1 с хубав удар от въздуха.

Силното начало на "Лудогорец" стъписа гостите, които така и не успяха да отговорят по някакъв начин. Разградчани започнаха да се чувстват далеч по-комфортно на терена и това си пролича.

Четвърт час преди края успехът стана още по-изразителен, след като Кешеру се разписа за втори път. Той засече топката на празна врата след хубав пас на Саша.

В заключителните минути по-опитният отбор на "Лудогорец" не допусна изненада, като умело контролираше темпото. Георги Дерменджиев също накъса играта с трите си смени, а "Жалгирис" опита отчаян щурм с изсипани топки и няколко далечни изстрела.

В третия предварителен кръг на турнира "Лудогорец" ще срещне шампиона на Израел "Апоел" (Беер Шева), който отстрани унгарския "Хонвед" след две победи.

Dnevnik.bg