След безброй обещания, промяна в страниците (ту 15, ту 12 хиляди) и три години след кризата в Корпоративна търговска банка и нейният фалит, има вероятност днес прокуратурата да е готова с внасянето на обвинителния акт по случая. По - конкретно по обвинението за организирана престъпна група, начело с бившия мажоритарен собственик на банката Цветан Василев и още 17 души, които длъжностно са присвоили от банката.

Срокът беше даден от главния прокурор Сотир Цацаров преди няколко дни, след като преди време той беше обещал, че случаят ще влезе в съда през февруари- март тази година. Тогава заради засиления обществен интерес и думите на Цацаров, държавното обвинение разпространи до медиите постановленията за привличане на 18-те обвиняеми в процеса.

В сряда стана известно, че специална печатарска машина работи почти денонощно (с четири часа почивка) в Съдебната палата, за да отпечата между 12 и 15-те хиляди страници (по последните предвиждания) обвинителен акт. Когато всички копия за 18-те обвиняеми (приблизително над 240 хиляди страници) бъдат готови, от държавното обвинение ще внесат обвинителния акт в специализирания съд.

Делото ще се разглежда там, след като миналата година, след двугодишно разследване, прокуратурата осъзна, че има организирана престъпна група. Ръководител й - бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев, е в Белград. И вероятно срещу него процесът ще започне и ще се води задочно.

Dnevnik.bg