Ден след класирането на "Лудогорец" за третия предварителен кръг на Шампионската лига, "Левски" и "Ботев" (Пловдив) ще се опитат също да продължат напред. Двата тима имат сложна задача в срещите реванш от Лига Европа.

"Левски" приема "Хайдук" (Сплит) с пасив от 0:1 след първия двубой и пред празен стадион "Георги Аспарухов". Само победа ще класира "сините" напред. Те не са достигали до този етап от турнира от 7 години, когато за последно влязоха и в групите.

"Ботев" направи 1:1 с "Бейтар" (Йерусалим), но обяви, че иска победа на реванша.

Отбелязване на два гола, това е минималната задача пред "Левски", поне според треньора Николай Митов. "Не е важно кога ще вкараме, просто трябва да вкараме два гола. Ще се радвам да го направим и в първата секунда, но това няма такова значение", завърши Митов.

Той все още не знае дали ще може да разчита на двама от основните си играчи – Антонио Вутов и Давид Яблонски.

"Левски" не е аутсайдер, а как влиза "Хайдук" в този мач мен не ме интересува, това си е тяхна работа. Взехме си поука от първия двубой и мога да кажа, че сега сме по-добър отбор. С всеки мач "Левски" ще става по-силен", каза треньорът.

Почти сигурно от първата минута ще започне Жорди Гомес, който дебютира за "Левски" преди седмица, влизайки като резерва в Хърватия.

За сметка на това треньорът на "Хайдук" Жоан Карийо демонстрира самочувствие и обяви, че тимът му няма да има проблем да продължи напред.

"Наблюдавал съм "Левски" у дома срещу "Сутиеска" и играха добре, но въпреки това се надявам да нямаме затруднения. Надявам се и да не се стига до дузпи, а да решим мача в редовното време", каза Карийо.
Дотук в историята си сините са срещали само един хърватски съперник и това е именно "Хайдук". През сезон 1999/2000 първият мач отново беше в Хърватия и завърши 0:0, а в реванша "Левски" победи с 3:0.

Двубоят на "Герена" е свързан и с допълнително напрежение след инцидентите между феновете на двата тима преди седмица.

Запалянковците на "Левски" ще гледат двубоя на видеостена пред стадиона, заради наказанието на тима, а полицията ще предприеме специални мерки, за да опази реда около "Герена".

"Ботев" (Пловдив) постигна отличен турнирен резултат при гостуването на "Бейтар" в Йерусалим преди седмица и завърши 1:1. Хората на Николай Киров обаче обявиха, че трябва да бият на реванша и не си правят тънки сметки.

Треньрът на пловдивчани вече може да разчита на капитана си Лъчезар Балтанов, който беше аут заради счупен пръст, както и на централния защитник Радослав Терзиев.

"Ще търсим победата – от първата до последната минута. Резултатът от първата среща е добър, но не трябва да ни успокоява, дори напротив. Сега ще е още по-тежко", каза Киров.

Според него най-големият коз на "Ботев" са феновете. Стадион "Лазур" обаче също няма да е пълен, заради наказание от УЕФА.

"Клиширано звучи, но това е 12-ият играч. Разчитаме на подкрепата от трибуните, защото тя със сигурност ще ни бъде от полза", добави треньорът.

Пловдивчани искат да победят и заради колебанията си в защита, които допускат до този момент, след като получиха гол във всеки един мач от началото на сезона.

Двубоят с "Бейтар" е съпътстван от сериозни мерки за сигурност. Срещата от втория предварителен кръг на Лига Еворпа съвпада и с петата годишнина от атентата на Летище Сарафово в Бургас.

Поради тази причина полицията ще провери "Лазур" за взривни вещества часове преди началото на двубоя, а всички присъстващи ще бъдат щателно проверявани.

Dnevnik.bg