Хирурзи извършиха тази нощ спешна операция на главата на 14-годишния Румен. Върху момчето падна парче изолация от блока на бул. „Велики Преслав“ 12, който се санира по националната програма.

„Веднага след като е прието на момчето Румен е направена спешна оперативна интервенция. Операцията е извършена от неврохирург от болницата, след което детето е прието при нас в ОАИЛ. В момента Румен е в абсолютно стабилно състояние, контактно, адекватно, с ясен спомен за случилото се“, каза днес началникът на ОАИЛ д-р Румяна Бонева.

По мнението на Бонева за Румен не би трябвало да има последващи травми от нараняването.
„При Румен е засегната твърдата обвивка на черепа, не е засегнат мозъка. Това, което е направено при операцията е да се изтегли и отстрани парчето, което е било хлътнало в черепа, така че не би трябвало да има никакви последствия по-нататък за развитието на детето“, допълни д-р Бонева.

Та обясни, че така както вървят нещата Румен още утре ще бъде преместен в отделението на Втора хирургия, където ще остане около седмица. След това момчето ще се наблюдава от неврохирург и неговия личен лекар.

Припомняме, че инцидентът стана в 19,32 часа снощи. Румен и негов връстник минавали под блока, когато парчето го ударило по главата.

Блокът се санира по програмата за енергийна ефективност от софийската фирма „Виа констукт груп“ ЕООД. Според представители на фирмата в момента на инцидента на строежа не е имало техни работници. Те изказаха съмнение, че парчето се е откъртило от блока, а вероятно е отпадъчен материал, който не е паднал сам. 

ШУМ.БГ