Григор Димитров ще вземе участие в турнира от категория "АТП 500" във Вашингтон, който ще се проведе от 31 юли до 6 август. Българският тенисист ще се включи в надпреварата с "уайлд кард", тъй като първоначално не беше подал заявка.

Димитров планираше първият му турнир след "Уимбълдън" да бъде мастърсът в Монреал от 7 до 13 август, но е променил програмата си. Това направиха още двама тенисисти от топ 10 - Кей Нишикори и Милош Раонич, които също получиха "уайлд кард".

26-годишният българин е поставен под №4 във Вашингтон и ще започне директно от втория кръг. Австриецът Доминик Тийм е водач в основната схема, а Нишикори и Раонич са съответно №2 и №3. Това са четиримата представители на топ 10, които ще участват в турнира.

Останалите поставени са №5 Александър Зверев, №6 Гаел Монфис, №7 Джак Сок, №8 Лука Пуи, №9 Ник Кириос, №10 Джон Иснър, №11 Жил Мюлер, №12 Миша Зверев, №13 Стив Джонсън, №14 Хуан Мартин дел Потро, №15 Кевин Андерсън и №16 Раян Харисън.

Димитров ще запише четвърто участие във Вашингтон. Миналата година българинът отпадна още след първия си мач, в който загуби с 4:6, 4:6 на британеца Дан Евънс. През 2015 г. той стигна до третия кръг, където беше спрян от Стив Джонсън.

Най-доброто му представяне е при дебюта му в турнира през 2013 г. - четвъртфинал, в който не допусна нито един пробив, но загуби от Томи Хаас в два тайбрека. През 2014 г. Димитров беше заявил участие, но се оттегли заради симптоми на грип.

След надпреварата във Вашингтон световният №10 ще играе в турнирите от сериите "Мастърс" в Монреал и Синсинати (12-20 август), а на 28 август стартира последният за годината турнир от Големия шлем - US Open.

В момента българинът е девети в годишната ранглиста, която определя участниците във финалите на АТП. Той има 1925 точки - с 20 повече от десетия Томаш Беридх и с 365 по-малко от Анди Мъри, който затваря осмицата.

Дневник