Домакините от САЩ и Коста Рика са първите полуфиналисти в континенталния шампионат на Северна Америка, Централна Америка и Карибите - "Голд къп". Костариканците преодоляха четвъртфиналите след труден успех над Панама с 1:0, а американците се наложиха с 2:0 срещу Салвадор.

САЩ пречупиха Салвадор в края на първото полувреме, когато благодарение на двама защитници вкараха и двете си попадения. Омар Гонзалес откри резултата в 41-ата минута с втория си гол в турнира, а във втората минута от добавеното време Ерик Личай направи 2:0.

Преди това, още в началото на мача, Салвадор можеше да поведе с първата си атака. Родолфо Селая се озова очи в очи с Тим Хауърд след груба грешка на Личай, но 38-годишният вратар предотврати опасността със страхотна намеса.

В началото на втората част Селавадор можеше да се върне в мача, но Селая се размина с малко от целта при опит да прехвърли Хауърд. Малко след това и Денис Пинеда пропусна да отбележи след неразбирателство между Личай и Дарлингтон Нагбе.

САЩ записаха 16-и пореден мач без загуба у дома срещу Салвадор и стигнаха до финалната четворка на "Голд къп" за 13-и път в 14-ото издание на турнира.

В опит да стигнат до десетия си финал американците ще се изправят срещу Коста Рика в първия полуфинал на 23 юли. Костариканците нито веднъж не успяха да пратят топката във вратата на Хосе Калдерон, но стигнаха до победата срещу Панама след автогол на Анибал Годой в 77-ата минута.

В петък сутринта ще бъде определен вторият полуфинал, който ще се играе на 24 юли. В 2.30 ч. българско време е двубоят между Ямайка и Коста Рика, а фаворитът и носител на рекордните седем титли Мексико се изправят срещу Хондурас в 5.30 ч.

Дневник