Британски велосипедист е прострелян в крака от българин, на когото пречел на пътя. Инцидентът е станал тази сутрин на пътя Слънчев бряг – Оризаре, съобщи МВР.

Конфликтът между 54-годишния жител на Оризаре Н. Г. и двамата велосипедисти - британски граждани, станал на 2 км от селото около 9.30 ч. Велосипедистите карали в средата на платното, а водачът на "Фолксваген голф 3", се опитал да им направи забележка, че създават рискова пътна ситуация.

Разменените между тях реплики и спречкване прераснали в сбиване, по време на което българинът успял да отиде до автомобила си, да вземе законно притежавания си пистолет "Макаров" и да произведе два изстрела във въздуха и един в крака на единия от велосипедистите, описва случката МВР.

След инцидента българинът напуснал местопроизшествието, отишъл в дома си в Оризаре и оттам се обадил в Районното управление в Несебър и съобщил за случилото се. По-късно е задържан дома си, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.
Свидетел на инцидента пък чрез тел. 112 извикал полиция и "Спешна помощ". Двамата чужденци са откарани в болница, единият - за лечение, другият - за освидетелстване.

Дневник