"Ферари" ще направи всичко възможно, за да задържи четирикратния световен шампион Себастиан Фетел. Според авторитетното издание Autoweek, което се позовава на източници близки до пилота, италианците вече са предложили нов договор.

В последните месеци Фетел беше свързван упорито с преминаване в "Мерцедес" от сезон 2019, когато пък изтича договорът на настоящата звезда на "сребърните стрели" Люис Хамилтън.

Присъствието на директора на германците Тото Волф на партито за 30-ия рожден ден на Фетел, също засили спекулациите за това.

Такива подозрения изрази и шефът на "Ред Бул" Кристиан Хорнър.

"Няма да се учудя, ако Тото е посъветвал Себастиан да подпише за една година с "Ферари", а после да отиде при него", каза Хорнър.

От "Ферари" обаче веднага са пресякли подобен сценарий, като са извадили на масата тригодишна сделка за Фетел на стойност общо 120 млн. евро. Това прави по 40 млн. максимално на сезон, което автоматично ще го направи и най-скъпоплатен във Формула 1.

В момента най-скъпоплатените пилоти са Фернандо Алонсо и Хамилтън.

Според Autoweek, Фетел държи в отбора да остане и близкият му приятел Кими Райконен. Финландецът, който вече е на 37 години има предложение от президента на "Ферари" Серджо Маркионе за едногодишна сделка на стойност 5 млн. евро.

Хорнър смята, че пазарът на пилотите за следващия сезон зависи изцяло от Фетел, който може да разбърка картите в много отбори.

"Единствено знам, че няма да има промяна в "Ред Бул". Ние оставаме с Рикардо и Верстапен", каза англичанинът.

Дневник