Треньорът на "Ботев" Николай Киров остана впечатлен от представянето на отбора си срещу "Бейтар". Пловдивчани спечелиха с 4:0 и се класираха за третия предварителен кръг в Лига Европа, където ще срещнат "Маритимо".

"Имаше сигурност и красив футбол. Отбелязахме четири гола и създадохме още много положения. При нас колективът е много силен и момчетата са задружни. Никога не сме имали такъв колектив и това е най-силната черта на този отбор", каза Киров пред "Диема спорт".

"Нашият стил е да владеем топката, а това те кара да атакуваш. Направихме великолепни неща и не мислим да се променяме. Винаги обаче има какво да се подобрява. Сега е важно да възстановим състезателите за неделя, защото започнахме по лош начин шампионата", добави той.

 Киров заяви, че няма задълбочен поглед върху "Маритимо", тъй като португалското първенство не е започнало, а съперникът се включва директно от третия предварителен кръг в Лига Европа.

Той коментира и темата за евентуалната раздяла с Омар Косоко, към когото има интерес. "Ако продадем Косоко, би било голяма загуба, но това е преценка на ръководството."

"Нека феновете да вярват в нас, защото ще им се отблагодарим с такива двубои. Вече си осигурихме шест мача с Лига Европа и това ни дава самочувствие, а трупаме и опит."

Дневник