Великият Фреди Меркюри ни напусна още през 1991, но няколко десетилетия по-късно светът не спира да говори за него. Защото въпреки че Queen продължават да записват и свирят на живо с други хора зад микрофона (последният от които е Адам Ламбърт), за повечето фенове тази група винаги ще има един-единствен фронтмен.

През последните 10 години чуваме всевъзможни слухове за работа по филм за великата британска рок банда, но по различни причини той така и не се случва.

Последният, захванал се сериозно с този проект, е Брайън Сингър, познат ни покрай режисирането на последните няколко серии на Х-мен сагата и продуцентската му работа в "Обичайните заподозрени" и "Операция Валкирия". На него също не му беше лесно – актьорите, избрани за главната роля се задържат за кратко – така направиха и Саша Барън Коен, и Бен Уишоу.

Сега обаче имаме официално потвърждение, че работата по Bohemian Rhapsody ще започне още тази година. Според съобщение на официалния сайт на Queen, „препродукцията започва още тази седмица във Великобритания, а снимките стартират в Лондон през септември”.

Но ако това не е достатъчно – има и още. В ролята на великия Фреди ще влезе любимият ни млад актьор Рами Малек, който ни скри шапката в сериала Mr. Robot, а музикални продуценти на филма са самите Роджър Тейлър и Брайън Мей от Queen.

Вести.бг