Марин Йорданов, ученик от VII клас на ППМГ „Нанчо Попович“ е в националния отбор, който ще представи страната ни на Първата Европейска младежка олимпиада по информатика, която ще се проведе от 7 до 13 септември.

Това съобщи Бисерка Йовчева, ръководител на  Школа А&Б, на която Марин Йорданов е възпитаник от четвърти клас.

Учениците, които ще представят страната ни са определени след проведеното последно контролно състезание на 18 юли в Ямбол. Това са: Мартин Копчев от Габрово, Захари Маринов от Плевен, Константин Каменов от София, Георги Петков от Варна, Виктор Кожухаров от Русе, Добрин Башев от Габрово, Андон Тодоров ог Благоевград и Марин Йорданов от Шумен.

Първата Европейска младежка олимпиада се организира по инициатива на Република България с участието на д-р Бисерка Йовчева, Школа А&Б и Шуменския университет. В организацията на олимпиадата са включени над 30 уважавани институции, представени на сайта на олимпиадата ejoi.org

Марин Йорданов, който през тазгодишния състезателен сезон спечели два златни и един бронзов медал и е заемал други призови места на българските състезания, за следващата учебна година е приет в паралелката по информатика в VIII клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

ШУМ.БГ