Прессекретарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Спайсър подаде оставка едва шест месеца, след като встъпи в длъжност. Причината за това е назначението на Антъни Скарамучи за директор на комуникациите, твърди източник от Белия дом пред агенция "Ройтерс".

Той е финансист от Ню Йорк и стар поддръжник на Тръмп, освен това е близък с най-големия му син Доналд Тръмп Младши и с дъщеря му Иванка, съобщава в. "Ню Йорк таймс". От май насам Белият дом няма директор по комуникациите, след като Майк Дубке напусна и Спайсър пое и тази роля. Той е бил силно против назначението на Скарамучи.

Първата половин година от управлението на Тръмп бе белязана от редица скандали и недопустимо отношение към медиите, както и от разпространяване на откровени лъжи от екипа на Белия дом.


Пример за това бе опитът на администрацията да убеди хората, че на неговата клетва е имало повече публика, отколкото на първата клетва на предшественика му Барак Обама. Неадекватното поведение на Спайсър и забраната за записване на ежедевните прес брифинги станаха повод за множество шеги и критики.

През април, опитвайки да опише варварството на сирийския президент Башар Асад, той направи злополучната забележка, че "дори Хитлер" не е използва химически оръжия. Наложи му се да се извинява многократно.

Дневник