Шампионът "Лудогорец" ще направи първата си крачка към опита да удължи абсолютната си хегемония в българския футбол с гостуване на най-големия си съперник - ЦСКА. Червените посрещат първенеца на "Българска армия" от 21.00 часа.

"Лудогорец" тръгва от втория кръг, след като мачът му от първия - срещу "Левски", беше отложен заради участието им в евротурнирите.

Двата отбора стартират от различни позиции в Първа лига, но с еднаква цел - титлата. "Лудогорец" изглежда фаворит в дългата надпревара, но ЦСКА показва амбицията да пресече пътя на разградчани. Същото ще гони и "Левски", който обаче е в начален етап на изграждането на нов отбор и ще има нужда от повече време.

Съперничеството продължава

Мачовете между двата отбора през миналия сезон предизвикаха много вълнения и емоции, като червените не успяха да спечелят нито един от тях. Въпреки това воденият от Стамен Белчев отбор показа добри игри в последните две срещи и може да съжалява за пропуснати възможности.

Очевидното противопоставяне между собствениците на двата клуба Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев се пренесе и в съперничеството. На "Българска армия" се стигна и до прецедент, като след двата спорни гола при победата с 2:0 на шампионите дикторът се намеси и обяви в началото на второто полувреме, че попаденията са от засади. Впоследствие ЦСКА беше глобен от БФС.

Този път обстановката около мача изглежда по-спокойна. Въпреки това е сигурно, че на терена няма да е така.

ЦСКА започна с неочаквана грешка след 1:1 със "Славия". Червените запазиха състава си, който в края на миналия сезон показа, че навлиза в ритъм и ще се бори да свали "Лудогорец" от върха.

Шампионите са насочили вниманието си почти изцяло към Европа, където следващата сряда им предстои гостуване на "Апоел" (Беер Шева). В този етап от годината ключовата им цел е влизането в групите на някой от международните турнири, а евентуални грешни стъпки в Първа лига могат да попаднат в графата "приемливи" (макар точно срещу ЦСКА да е по-различно).

Без изненади, гледаме детайлите

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев заяви, че двата отбора няма с какво да се изненадат и че мачът ще се реши от детайлите. "Очаквам да се представим на ниво. Надявам се да покажем лицето, което на моменти загатвахме през пролетта, както и на контролите в Австрия. Дано сме си взели нужните поуки от мача със "Славия" и да играем по-добре. Отборът на "Лудогорец" е същият от миналата година. Наясно сме със силните и слабите страни на противника. Дано се възползваме от слабостите им и да ги победим."

Добрата новина за него е възстановяването на Фернандо Каранга и Антон Недялков.

"Тези мачове трябва да се решават с игра, с класа, с надиграване и всичко да бъде на зеления терен", заяви треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев пред БНТ.

Дневник