В празнични и почивни дни се въвежда реверсивно движение при 24-ти км на АМ "Хемус" в платното за Варна и при 25-ти км в платното за София, където трафикът е двупосочен, поради извършване на ремонт в срещуположните платна на подлез в района на Чурек и свлачище в местността "Боруна".

До завършване на ремонтите, в деня преди празнични или почивни дни, от 10.00 ч. се обособяват две ленти в посока Варна и една лента в посока София. В последния от празничните или почивни дни, от 09.00 ч., ще се обособяват две ленти в посока София и една лента в посока Варна, до 11.00 ч. в първия работен ден. Мярката се налага за да се улесни интензивният трафик от и към Северното Черноморие по АМ "Хемус".

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на леки автомобили, пътуващи към или от Северна България да ползват и алтернативни маршрути.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин могат да преминават по пътя през Искърското дефиле - път II-16, и прохода Петрохан - път II-81. Шофьорите, на които им предстои пътуване от или към Варна, Шумен, Разград, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново могат да ползват АМ "Тракия", по която няма ремонтни дейности, или Подбалканския път I-6, и през някои от старопланинските проходи - Троянски, Шипка, Републиката, Котленски, Ришки и Айтоски, да направят връзка с пътищата в Централна и Североизточна България.

По време на ремонтните дейности за тежкотоварните превозни средства над 12 т са предвидени алтернативни маршрути.

Необходимо е шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване при натоварен трафик, заявяват от пътната агенция. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение, които трябва да окажат съдействие на пътуващите.

Дневник