Новакът в Първа лига "Септември" изненада "Пирин" и го победи на собствения му терен в Благоевград с 1:0. Бившият играч на "орлетата" Борис Галчев вкара единственото попадение.

Гостите от София бяха по-добри в целия двубой, като преди почивката поне три пъти пропуснаха да се разпишат в мрежата на Благой Макенджиев. Владислав Романов, Мартин Тошев и Иван Вълчанов пропиляха отлични шансове за гол.

През всичките 90 минути "Пирин" не направи нищо интересно в атака и дори не успя да отправи точен удар към вратата на гостите.

Единственият гол отбеляза Галчев в 66-ата минута. Байду изпусна очи в очи с вратаря Макенджиев, но опитният халф притича и без проблем прати топката в мрежата.

Успехът е първи за "Септември" в елита след прекъсване от 28 години. За последно столичния тим спечели при последното си участие през сезон 1998/99.

Двубоят прекъсна и серия на "Пирин" от 11 поредни срещи без загуба на стадион "Христо Ботев".

"Не знам защо някои хора решиха, че сме сигурен изпадащ след първата загуба. Футболистите се справиха отлично на труден терен за гостуване като този в Благоевград", каза треньорът на столичани Димитър Васев.

Дневник