"Лудогорец" записа първа победа за сезона, след като спечели гостуването си на ЦСКА на стадион "Българска армия" с 1:0. В герой за шампионите се превърна Върджил Мисиджан, който вкара единствения гол в началото на втората част.

Най-чаканият двубой от втория кръг на Първа лига не оправда надеждите, след като качеството на футбола беше ниско, а двата тима заложиха на агресивна игра, която доведе до остри влизания и 12 жълти и един червен картон.

ЦСКА продължава да бъде без победа от началото на сезона, след равенството 1:1 със "Славия" преди седмица. "Лудогорец" взе първи успех като двубоят от първия кръг с "Левски" беше отложен.

Георги Дерменджиев направи общо шест промени в титулярния си състав от двубоя с "Жалгирис". Светослав Дяков, Кафу, Марселиньо и Моци останаха на резервната скамейка, а Клаудиу Кешеру и Вандерсон дори не пътуваха до столицата.

За ЦСКА стартира новото попълнение Енрике, а Рубен Пинто се контузи на загрявката и беше сменен от Кристиян Малинов.

Подкрепяни от близо 8 хил. зрители, домакините започнаха по-активно и държаха инициативата. Червените обаче така и не намираха начин да пробият добре огранизирата защита на шампионите, а разчитаха основно на изсипани топки.

В началото по-добрите положения бяха на сметката на "Лудогорец", като в 24-ата минута Китанов трябваше да прави спасяване. Бодуров се подхлъзна в наказателното поле и позволи на Жоао Пауло да стреля, но стражът на ЦСКА се справи.

Преди почивката единствената ситуация, при която домакините стигнаха до реална голова опасност беше в 36-ата минута. След центриране на Недялков, топката някак стигна до Десподов, но неговият изстрел от малък ъгъл беше сменен.

На терена властваха нервите и по-острите влизания, като само за първата част, реферът Ивайло Стоянов отсъди две дузини нарушения и показа шест жълти картона.

Макар да не блестеше със силна игра, "Лудогорец" се възползва при един от редките си шансове и откри резултата. В 49-ата минута Мисиджан наказа грешка на Китанов и се разписа в опразнената врата.

През втората част качеството на футбола не се повиши, а грубите изпълнения зачестиха.

Положението на ЦСКА стана още по-лошо, след като в 57-ата минута Кевин Меркадо беше изгонен. Реферът Стоянов прецени, че той е симулирал в наказателното поле и му показа втори жълт картон.

До края на двубоя "Лудогорец" много умело уби темпото и накъса играта при всеки възможен момент. Шампионите включиха от пейката Марселиньо и Светослав Дяков, които започнаха да разиграват спокойно, без да предоставят инициативата трайно на ЦСКА.

Дневник